Firmware 3.1.3 dezamagitor, problematic si ignorat de utilizatori

Firmware 3.1.3 implineste astazi o saptamana de la lansarea oficiala prin intermediul iTunes si desi Apple a “reparat” cateva buguri din anterioara versiune a firmware 3.1 se pare ca utilizatorii nu sunt prea convinsi ca noul firmware merita bataia de cap. De ce? Pentru ca in primul rand firmware-ul vine cu un nou baseband, in al doilea rand repara exploit-ul gasit de geohot pentru blackra1n si in al treilea rand blacksn0w este incompatibil cu firmware 3.1.3 chiar si pe vechiul baseband iar pentru majoritatea utilizatorilor de iPhone/iPod Touch acest lucru este indeajuns de convingator pentru a-i tine departe de firmware 3.1.3. Deocamdata posesorii de iPhone 3GS nu au parte de nici o modalitate de a face jailbreak fara a folosi un custom ipsw si nimeni nu poate face unlock baseband-ului 05.12.01 introdus in firmware 3.1.3.

Toate aceste motive se reflecta in statisticile privind utilizatorii care au facut sau nu update la firmware 3.1.3, si cifrele arata cam asa : 72.3% dintre utilizatori inca folosesc firmware 3.1.2; mai putin de 1% inca folosesc firmware 3.1.1 si 4.6% au versiuni anterioare. Cifre ingrijoratoare pentru Apple care probabil spera sa blocheze jailbreaking-ul si decodarea cu acest firmware dar nu a reusit decat sa provoace neliniste in comunitatea iPhone.

Dar firmware 3.1.3 nu e bug free, din pacate unii utilizatori au raportat probleme cu afisarea corecta a procentului ramas din baterie in timp ce altii se plang de faptul ca nu mai pot sincroniza cum trebuie playlist-uri cu iPod Touch-ul. Se zvoneste ca Apple va lansa un nou firmware in curand pentru a repara si aceste buguri asa ca aveti grija sa nu va ia firmware 3.1.4 nepregatiti prin surprindere.