44% dintre aplicatiile pentru iPad testate pana acum sunt jocuri

Apple e de ceva vreme in febra pregatirilor pentru lansarea iPad-ului si de cateva zile au permis request-urile pentru acceptarea aplicatiilor destinate iPad-ului, insa testele de pana acum pe aplicatii pentru iPad au fost facute intr-o proportie destul de mare pe jocuri ceea ce denota faptul ca Apple priveste iDevice-urile ca gaming platforms desi nu recunoaste asta in mod oficial.

Datele acestea vin de la una dintre cele mai prestigioase companii de analiza in domeniul telecomunicatiilor, Flurry, care a realizat acest studiu inca dinaintea anuntatii oficiale a noului produs de catre Apple, Flurry fiind compania care a sesizat ca Apple testeaza anumite produse pe iPhone OS 3.2 la mijlocul lunii ianuarie.

Ok, so 44% dintre aplicatiile testate sunt jocuri, insa cum ramane cu restul? Ei bine procentele arata cam asa pentru celelalte aplicatii testate : 14% sunt pentru Entertainment, 7% pentru social networking, 6% pentru sport, 5% pentru calatorii, 4% pentru lifestyle si restul listei o puteti vedea in poza atasata in partea stanga a articolului.

Din pacate Flurry nu a putut preciza si niste cifre pentru aceste procente insa a precizat ca dupa anuntul privind lansarea iPad-ului numarul developerilor interesati in AppStore aproape ca s-a triplat, ceea ce ma face sa cred ca developerii se asteapta sa dea de o mina de aur cu aplicatiile pentru iPad insa presimt ca in final vanzarile nu vor fi chiar atat de “epocale” precum au prezis unii.