Greenp0ison doar o bula de aer si Spirit amanat?

In ultima vreme developerii de hack-uri pentru iPhone au fost pur si simplu sufocati cu intrebari despre noul jailbreak, cea mai frecventa fiind cea care le cerea sa spuna data lansarii. Poate va mai aduceti aminte de greenp0ison, acesta a fost primul exploit anuntat pentru untethered jailbreak si firmware 3.1.3, insa acum este primul anuntat ca nu va mai fi lansat. In cursul serii trecute, p0sixninja, “purtatorul de cuvant” al echipei chronic dev care se ocupa de greenp0ison, a anuntat ca nu vor mai lansa exploit-ul lor pentru ca este identic cu cel gasit de geohot si in schimb lucreaza la perfectionarea Spirit, ba mai mult a promis pe Twitter ca luna aceasta va fi lansat o solutie de jailbreak pentru firmware 3.1.3, pentru ca apoi sa revina si sa spuna ca nu va fi Spirit si nici greenp0ison.

De ce a declarat asa ceva? Ei bine, deoarece geohot s-a incapatanat sa faca propriul program de jailbreak fara sa ia in considerare munca depusa la Spirit, iar lansarea a 2 solutii de jailbreak diferite ar insemna aruncarea pe apa Sambetei a unui exploit perfect folosibil care ar fi util pentru firmware 4.0 de exemplu. Totusi ultima parte a articolului de pe blogul lui p0sixninja releva un detaliu destul de interesant, s-ar parea ca geohot are acum 2 exploit-uri, cel vechi prezentat in primul video si inca unul descoperit de curand.

In concluzie, daca e sa ne luam dupa ce a spus p0sixninja atunci Spirit nu va mai iesi prea curand, decodare vom avea la vara dupa lansarea noului iPhone(asta e cel mai sigur lucru) si avand in vedere ca geohot are acum 2 exploit-uri ar trebui sa asteptam de la el solutia salvatoare si sa ne rugam sa fie atat pentru iPad cat si pentru restul device-urilor.