Cloud Browse – afiseaza continut flash cand navighezi pe internet

Cloud Browse este o aplicatie gratuita pentru iPhone/iPod Touch recent lansata in AppStore prin intermediul careia puteti vizualiza, indiferent de site, continut flash pe iPhone simplu si usor. Ideea folosita in aceasta aplicatie nu este noua insa dupa putina testare am sesizat ca e cea mai buna implementare pe care am vazut-o vreodata.

Practic prin intermediul acestei aplicatii va conectati la un server virtual si navigati pe internet cu ajutorul unui browser Firefox, ca si cum ati fi in Windows, si presupun ca unii dintre voi au mai incercat asa ceva pana acum. Diferenta dintre Cloud Browse si restul aplicatiilor care imitau functionalitatea asta sta in rapiditatea cu care va este afisat continutul, daca la alte aplicatii nu puteati reda un video sau juca un joc, ori scroll-ul in pagina se facea foarte greoi, ei bine la Cloud Browse situatia e cu totul alta, navigarea prin pagina este destul de fluenta iar video-urile sunt destul de lizibile pentru modul in care este afisat continutul.

Nu e cea mai fericita experienta insa va garanteaza faptul ca puteti vizualiza orice site web din lume si penalizarea de performanta este neglijabila daca aveti norocul sa navigati la o ora cand serverele sunt libere.

Din pacate compania care a lansat serviciul a anuntat ca a scos aplicatia din AppStore in cursul serii trecut deoarece a avut parte de foarte multe downloads si serverele nu mai fac fata traficului iar asta are impact asupra experientei pe care o aveti cand folositi aplicatia. Desi a fost scoasa sunt sigur ca o vor reintroduce dupa ce vor rezolva problema cu traficul, e posibil sa nu mai fie gratuita insa eu o consider cea mai buna implementare a acestui mod de browsing.