Decodare, activare si jailbreak in iOS 4.0

iOS 4.0 va fi disponibil pentru toata lumea luni(probabil undeva spre seara) asa ca aveti grija sa NU FACETI UPDATE la noul software pana nu apar versiunile de jailbrea/decodare ale Dev Team/geohot sau cine le mai scoate.

redsn0w 0.9.x va activa toate telefoanele prin jailbreak deci nu va mai fi nevoie de cartela operatorului pentru a face jailbreak telefonului vostru pe iOS 4.0. Versiunea beta a redsn0w NU hactiveaza telefoanele insa versiunea finala o va face asa ca stati linistiti deoarece nu va mai fi nevoie de cartela pentru a face jailbreak, fapt confirmat de MuscleNerd in acest tweeet.

Dupa lansarea oficiala a iOS 4.0 vor fi scoase soft-uri de decodare insa nu cum va asteptati voi : daca exploit-ul gasit de Dev Team in iOS 4.0 GM este prezent si in iOS 4.0 final atunci Dev Team va scoate un exploit pentru versiunea de baseband din iOS 4.0 si nu va mai scoate o solutie de decodare pentru baseband 05.12.01 deoarece nu va mai fi nevoie. De ce nu va mai fi nevoie? Daca Dev Team scoate un soft de decodare pentru baseband-ul din iOS 4.0 atunci toti veti putea face update la 4.0 direct din iTunes fara nici o restrictie si veti putea decoda telefoanele fara probleme. Daca exploit-ul din iOS 4.0 GM nu exte prezent si in versiunea finala atunci Dev Team va scoate o solutie de decodare pentru baseband 05.12.01 urmand ca ulterior sa scoata o solutie de decodare si pentru baseband-ul din iOS 4.0.

NU se stie in cat timp vor exista solutii de jailbreak/decodare pentru iPhone 4 deoarece noul iPhone are hardware nou si “spargerea” acestora ar putea luna de zile asa ca daca va cumparati un iPhone 4 acum va indemn sa aveti foarte multa rabdare.

Sper ca am lamurit pe toata lumea acum.