Clarificari despre jailbreak si decodare pentru iOS 4.1

Daca ati intrat astazi pe zaone.ro atunci cu siguranta ati vazut si clipul video facut de Dev Team pentru demonstrarea faptului ca exista o solutie de jailbreak pentru iOS 4.1. In momentul de fata totul se axeaza pe jailbreak si nimeni nu vorbeste absolut deloc despre decodare, defapt singurele indicii referitoare la decodare pot fi scoase din articolul celor de la Dev Team unde se vorbeste despre PwnagTool. In acel articol Dev Team spune ca va scoate o noua versiune de PwnageTool care la ve permite tuturor posesorilor de iPhone 4 sa faca update la iOS 4.1 fara sa faca update de baseband si sa foloseasca ultrasn0w pentru decodare. De aici eu inteleg ca odata cu solutia de jailbreak nu va veni si una pentru decodare si e destul de probabil ca o solutie de decodare sa fie disponibila cel mai devreme dupa solutia de jailbreak pentru iOS 4.2.

Stim ca solutia de jailbreak va functiona pe toate terminalele si din cate scrie in articol va exista un program care va permite jailbreak direct pe iOS 4.1, deci nu veti fi nevoiti sa folositi un custom ipsw decat daca aveti nevoie de decodare. Cei de la Dev Team au fost vagi in articol tocmai pentru a nu oferi prea multe indicii celor de la Apple. Deocamdata asteptam sa vedem cand va fi scoasa solutia de jailbreak.

Daca aveti un iPhone 3GS/4 sau un iPod Touch 3G/4G cu iOS 4.1 atunci NU veti putea decoda telefoanele si nici face jailbreak pe acestea sau pe iPod Touch-uri folosind PwangeTool. Daca aveti SHSH salvat pentru iOS 3.1.2 atunci puteti face jailbreak folodins sn0wbreeze dar si viitoare versiune de PwnageTool.