De ce nu merge GPS-ul pe iPhone?

In ultimele saptamani am vazut foarte multe intrebari legate de problemele pe care terminalele iPhone le-ar avea cu GPS-ul. Pentru ca problema e destul de “stufoasa” m-am gandit ca un articol ar fi mai util pentru ce care inca nu stiu de ce nu le merge GPS-ul sau nu stiu cum si cand va fi rezolvata aceasta problema. In mod normal GPS-ul terminalelor iPhone functioneaza fara probleme, insa de indata ce intervine jailbreak-ul apar si primele probleme iar explicatia aceasta se va imparti in 2 : o jumatate pentru cei care nu au jailbreak sau au jailbreak dar nu au baseband de iPad; si o jumatate pentru cei care au baseband de iPad pe terminale.

Daca nu aveti jailbreak sau aveti jailbreak fara baseband de iPad si nu va merge GPS-ul atunci cea mai simpla rezolvare consta in resetarea setarilor pentru retea. Mergeti in Settings>General>Reset si apasati pe Reset Network Settings. Aceasta resetare va sterge cache-ul GPS-ului si dupa repornire totul ar trebui sa functioneze normal, fara probleme. Daca dupa resetare GPS-ul nu functioneaza atunci urmatorul pas este un restore insa dupa terminarea lui NU restaurati backup-ul anterior ci selectati Set as New si problemele voastre ar trebui sa fie rezolvate.

Daca ai un iPhone 3G/3GS(la iPhone 4 nu se aplica situatia asta) la care ai facut jailbreak si update la baseband-ul 06.15.00 de iPad pentru a face jailbreak atunci imi pare rau dar pentru problema ta nu exista rezolvare. Baseband-ul de iPad blocheaza posibilitatea de a folosi GPS-ul terminalelor si pana cand Dev Team nu va scoate o solutie de baseband downgrade nu exista nici o posibilitate de a folosi GPS-ul constant fara probleme. Aceasta solutie de baseband downgrade ar trebui sa fie disponibila anul acesta, candva, dar nu se stie nici macar o perioada de timp aproximativa.

So, daca aveti probleme cu GPS-ul, acum stiti de la ce vin problemele si ce rezolvari exista.