Iata produsele care aduc veniturile importante pentru Apple

In imaginea de mai sus avem un grafic in care sunt prezentate produsele de pe urma carora Apple castiga zeci de miliarde de dolari anual. Graficul incepe cu Q4 din 2005 si se termina cu Q4 din 2010, deci ne putem face o idee destul de clara cu privire la banii pe care ii incasa Apple acum 5 ani si banii care ii incaseaza acum. Observati ca taunci iPod-urile erau principala sursa de venit pentru Apple, muzica, software-ul si perifericele aducand destul de putini bani pentru companie. Daca trecem la anul 2007 cand a fost lansat iPhone vom observa ca terminalul a adus destul de multi bani in vistieria Apple si pa masura ce ne apropiem de 2010 observam ca terminalele iPhone aduc, cele mai mari venituri pentru companie.

The iPhone and iPad generated $15 billion of revenue last quarter. In addition, iPod touch generated about $2.3 billion, implying that iOS based devices were responsible for sales of $17.3 billion. iOS powered products (which did not exist three and a half years ago) generated 65% of all sales in the last quarter. OS X powered products generated 20% of sales. That’s a noteworthy combined total of 85%.

65% din profitul inregistrat de Apple in Q4 2010, adica 17.3 miliarde de dolari, a fost generat de iPhone, iPad si iPod Touch, 3 dispozitive care nu existau la inceputul anului 2007. In momentul de fata Apple castiga cei mai multi bani din produse pe care altii nu si le-ar fi imaginat in 2007 si pe care acum incearca sa le copieze cu disperare. Vanzarile de Mac-uri aproape ca s-au triplat fata de anul 2005 insa vanzarile de software si periferice nu au crescut chiar atat de mult. iTunes Music store s-a dezvoltat destul de bine dupa lansarea iPhone/iPod Touch si observati ca in anul 2010 iTunes Music Store a generat cele mai mari venituri.

Uitati-va bine la aceste grafice pentru ca anul viitor le vom revizui si probabil ce vedem acum va mai creste cu inca 20 – 50% dupa lansarea iPad 2, iPhone 5, noii generatii de MacBooks, etc.